Tervetuloa ostoksille

Ylöjärveltä löydät monipuolisia ostosmahdollisuuksia kauppakeskuksista kyläpuoteihin. Keskustan alueet kaupat ja palvelut sijoittuvat Soppeenmäen, Kirkonseudun ja Elovainion alueille. Suoramyyntitiloilta voit hakea tuoreita marjoja, perunoita ja leipää – unohtamatta käsin tehtyä suklaata. Sympaattisista pikkupuodeista löydät mitä erilaisempia käsityö- ja design-tuotteita, kuten käsintehtyä saippuaa, kivikelloja ja sisustusesineitä.

Kauppakeskus Elo

Kauppakeskus Elo sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Ylöjärven Elovainion kaupunginosassa. Etelästä ja pohjoisesta tultaessa Elo löytyy Vaasaan johtavan 3-tien välittömästä läheisyydestä. Kauppakeskus Elo on Lempäälän Ideaparkin ja Tampereen Koskikeskuksen jälkeen Pirkanmaan seudun kolmanneksi suurin kauppakeskus.

Elo on yksikerroksinen eikä sen ulko-ovilla ole kynnyksiä tai portaita, joten liikkuminen sujuu myös pyörätuolilla tai rollaattorin kanssa. Inva-pysäköinnille varatut autopaikat sijaitsevat parkkialueella pääsisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä. Kauppakeskus Elon info toimii Citymarketin asiakaspalvelupisteessä.

Osoite: Elotie 1, 33470 Ylöjärvi
Lue lisää: www.kauppakeskuselo.fi
www.facebook.com/kauppakeskuselo

 

Kauppakeskus Elo

SUORAMYYNTITILOJA

Ala-Toikon tila

Ala-Toikon tilalla on mansikoita viljelty pienimuotoisesti, makeana harrastuksena, vuodesta 1996. Vaikka pinta-ala on pieni, lajikkeita on tarjolla moneen makuun. Poiminta-aika varataan etukäteen puhelimitse. Myös lapset ovat tervetulleita poiminta-avuksi aikuisen valvonnassa.

Osoite: Ala-Toikontie 43  34320 Parkkuu
Puhelin: 040 589 0355
Lue lisää: www.alatoikontila.fi/mansikat
www.facebook.com/alatoikontila

Ala-Toikon tila

Jokisen mansikkatila

Karhella sijaitsevalta Jokisen mansikkatilalta on saatavana mansikoita ja vadelmia.

Osoite: Nopanperäntie 230, 39340 Karhe
Puhelin: 0400 630 854
Lue lisää: www.facebook.com/Jokisen-Mansikkatila

Jokisen mansikkatila

Kaitalan luomutila

Mansikkaa, vadelmaa ja mustaherukkaa itsepoimien sekä poimittuna.

Osoite: Maasepäntie 15, 34110 Ylöjärvi
Puhelin: 040 778 5658
Lue lisää: www.facebook.com/kaitalanluomu

Kaitalan luomutila

Korpulan tila

Pengonpohjassa sijaitseva Korpulan tila myy luomulihaa vakuumipakkauksissa. Lihatuotteet on tilattava etukäteen. Lisäksi myynnissä mm. kaurahiutaleita sekä lampaantaljoja.

Osoite: Korpulantie 131, 34150 Kyrönlahti
Puhelin: 0400 583 635
Lue lisää: www.korpulantila.com

Korpulan tila

Mäkkylän perunatila

Mäkkylän perunatila on viljellyt perunoita jo vuosikymmenien ajan. Tilalla toimii itsepalvelumyymälä, josta voi ostaa perunoita 10 ja 25 kilon säkeissä.

Osoite: Keijärventie 396, 33470 Ylöjärvi
Puhelin: 0400 638 206
Lue lisää: www.makkylanperunatila.fi
www.facebook.com/makkylanperunatila

Mäkkylän perunatila

Suojärven Suklaatila

Suklaatila valmistaa käsityönä suklaata vanhalla sukutilalla Ylöjärven maaseudulla. Kuutena päivänä viikossa palvelevan tilapuodin valikoimaan kuuluu herkullisten käsintehtyjen suklaiden lisäksi runsaasti lähialueen pientuottajien taidonnäytteitä: tarjolla on lähiruokaa, käsitöitä, aitoja makuja ja uniikkeja lahjatavaroita. Tilauksesta ryhmille suklaamaistajaisia.

Tilapuoti: Liivalammintie 75, 34140 Mutala
Puhelin: 050 409 0073
Lue lisää: www.suklaatila.fi

Suojärven suklaatila

Taivalpohjan Angus

Taivalpohjan angus on erikoistunut Aberdeen angus -rodun jalostuseläinten luomutuotantoon. Rotu soveltuu soveltuu erinomaisesti pihvilihaksi. Tilalla on lihan suoramyyntiä, tilaukset etukäteen puhelimitse. Saatavilla myös polttopuita sekä luita koirille.

Osoite: Pohjantie 644, 34140 Mutala
Puhelin: 0400 640 433
Lue lisää: www.taivalpohjanangus.fi

Taivalpohjan Angus

PAIKALLISTA DESIGNIA JA KÄSITÖITÄ

Eijan Kudontaputiikki

Eijan Kudontaputiikki tarjoaa käsinvärjättyjä erikoislankoja, kuten silkkivillaa, maitovillaa ja maitomaissia. Eija tekee lisäksi käsinkudottuja mattoja, myös mittatilauksesta.

Osoite: Osinkotie 4 a, 33470 Ylöjärvi
Puhelin: 040 7011 703
Sähköposti: kudontaputiikki@gmail.com
Lue lisää: www.rugdesign.fi

Visit Ylöjärvi: Shoppaile - Eijan kudontaputiikki

Helmika

Helmikan valikoimiin kuuluvat kotimaiset kylpytekstiilit ja hoitotuotteet, kuten pellavapyyhkeet ja -pefletit, saunatyynyt ja turvehoitotuotteet.

Sähköposti: asiakaspalvelu@helmika.fi
Lue lisää: helmika.fi
www.facebook.com/helmikaoy

Visit Ylöjärvi: Shoppaile - Helmika

Kivituote Jarmo Liesivesi

Kivituote Jarmo Liesivesi tekee kotimaisesta kivestä käsityönä valmistettuja käyttö- ja lahjaesineitä. Yritys valmistaa luonnonkivestä pöytiä, kynätelineitä ja lämpömittareita. Suosittuja kivisiä lahjaesineitä ovat myös tarjottimet sekä kellot pöydälle, seinälle tai taskuun.

Osoite: Leveelahdentie 13, 34320 Parkkuu
Puhelin: 03 4737 886 tai 050 345 5551
Lue lisää: www.kivituote-jl.com

Kivituote Jarmo Liesivesi

Käksä – puutarhataidetta

Oletko aina halunnut karhun pihaasi? Käksä eli moottorisahataiteilija Juha Käkelä on tunnettu erityisesti karhuveistoksistaan. Käksä tekee veistokset aina yhdestä puusta, vain moottorisahaa käyttäen.

Puhelin: 040 143 1834
Sähköposti: juhakakela@gmail.com
Lue lisää: www.puutarhataide.com

Visit Ylöjärvi: Shoppaile - Käksän puutarhataide

Rasimäen taidetalo

Rasimäen taidetalo on lasitaitelija Anne Aallon koti ja ateljee vanhassa koulurakennuksessa. Yrityksessä on tilat taiteen tekemiselle ja myös Anne Aallon oma galleria. Avoinna kesällä lauantaisin ja sunnuntaisin, sovi käynnistä etukäteen: Anne Aalto, p. 045 2240299.

Puhelin: 044 957 8847
Lue lisää: www.facebook.com/Lasivintti

Lasivintti

Sikaihana

SikaIhana valmistaa ihastuttavia ja persoonallisia lastenvaatteita, asusteita ja tilkkupeittoja. Valikoimasta löytyy mm. kaulureita, pipoja, paitoja, bodyja ja rusettipantoja.

Puhelin: 045 664 2560
Sähköposti: kerttu@sikaihana.fi
Lue lisää: www.sikaihana.fi
www.facebook.com/sikaihana

Visit Ylöjärvi: Shoppaile - Sikaihana

Think Today

Think Today valmistaa kotimaisia innovatiivisia ekodesign-tuotteita sisustus- ja rakennusalan ylijäämämateriaalista, kuten mm. laminaatista ja muovimatosta sekä keraamisesta laatasta. Tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan paikallisesti Ylöjärvellä. Valikoimista löytyy mm. sisustus- ja lemmikkituotteita, koruja ja laukkuja. Myymälä palvelee sopimuksen mukaan.

Osoite: Elopellontie 1 I, Ylöjärvi
Puhelin:
040 544 1138
Sähköposti: susanne.hamari@thinktoday.fi
Lue lisää: www.thinktoday.fi
www.facebook.com/Think-Today

Think Today

Sisustusliike Kaunis Coto

Kaunis Coto on Ylöjärvellä ja verkossa toimiva tunnelmallinen sisustus- ja lahjatavaraliike. Valikoimastamme löydät laadukkaat, ajattoman tyylikkäät ja uniikit tuotteet kodin sisustamiseen sekä kivoja pikkuviemisiä. Tuotevalikoimaamme kuuluu monia eurooppalaisia sisustusbrändejä sekä kotimaisten yritysten käsityönä valmistettuja tuotteita. Valikoima vaihtelee aina sesongin mukaan tarjoten ihastuttavia uutuuksia.

Osoite: Elotie 1 (Kauppakeskus Elo), 33470 Ylöjärvi
Puhelin: 050 349 0128
Lue lisää: www.kauniscoto.fi/

Sisustus ja Lahja Valkoinen talo

Tänne kannattaa tulla kauempaakin, jos pidät ranskalaistyylisestä maalaisromantiikasta. Country-henkinen sisustus- ja lahjatavaraliike Valkoinen Talo sijaitsee Kurussa, jossa se on palvelee sekä paikallisia asukkaita että mökkiläisiä ja ohikulkijoita. Valkoisen Talon tuotevalikoimasta löytyy yksityiskohtia niin loma-asumiseen kuin kaupunkilais- ja maalaiskoteihinkin.

Osoite: Kauppatie 12, 34300 Kuru
Puhelin: 
03 473 7058

Valkoinen talo

Ukonvacka

Ukonvacka on perinteinen seppä, joka valmistaa lahjapuukkoja metsästäjille, kalastajille, eränkävijöille ja luonnossa liikkujille. Käytettävät materiaalit ja terämallit voit valita sepän kanssa yhdessä. Myös erilaisia seppäkursseja.

Puhelin: 045 896 2766
Lue lisää: facebook.com/ukonvacka

Ukonvacka valmistaa puukkoja Ylöjärvellä

Ylöjärven käsityökeskus

Ylöjärveläisaiheisia tuliaisia löytyy Ylöjärven käsityökeskuksesta, joka sijaitsee Krankkulan talossa Suojastentiellä Ylöjärven keskustassa. Myynnissä on käsityömateriaaleja, Ylöjärvi-tuotteita ja pientä lahjatavaraa. Käsityökeskuksessa on mahdollisuus osallistua myös käsityökursseille ja työpajoihin.

Osoite: Suojastentie 10, 33470 Ylöjärvi
Puhelin: 050 593 9622
Lue lisää: www.taitopirkanmaa.fi

Ylöjärven käsityökeskus

KIRPPUTOREJA

Lastenkirppis Trendy Kids

Ylöjärven sydämessä sijaitseva siisti ja valoisa lastenkirppis, josta löytyy myös äitiysvaatteita, naistenvaatteita ja harrastusvälineitä. Itsepalvelupöytien lisäksi mahdollista varata täyspalvelu.

Osoite: Mastontie 4, 33470 Ylöjärvi
Puhelin: 040 487 4995
Lue lisää: www.facebook.com/lastenkirppisTrendyKids

Pengonpohjan koulun kirpputori

Pengonpohjan koulun kirpputori on kyläyhdistyksen ylläpitämä pieni kirppis, joka toimii vanhassa kansakoulukiinteistössä parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Ylöjärven keskustasta. Kirppis on avoinna kesäviikonloppuisin. Silloin tällöin on myös saatavilla paikallista herkkua, vanhaan juureen leivottua ruisleipää.

Osoite: Länsi-Teiskontie 234, 34150 Kyrönlahti
Puhelin: 040 867 9865
Lue lisää: www.facebook.com/pg/pengonpohja

Pengonpohjan kirpputori on avoinna kesäviikonloppuisin