Visit Ylöjärvi: Retkelle-kartta

Tutustu vähemmän tunnettuihin retkeilykohteisiin Ylöjärvellä

Ilmainen Ylöjärvi Retkelle -kartta auttaa löytämään uusia lähiluontokohteita ruuhkautuneiden tilalle!  Luonto- ja kulttuurikohteiden lisäksi karttaan on merkitty historiallisia kohteita sekä melontareittejä, nuotio- ja yöpymispaikkoja sekä ankkuri- ja rantautumispaikkoja. 

Ylöjärvi Retkelle -palvelun avulla on helppo tutustua ylöjärveläisiin luonto- ja kulttuurikohteisiin niin tietokoneella kuin mobiililaitteellakin. Karttapalvelu sisältää yli 250 kohdetta ja niitä lisätään ja päivitetään tarpeen mukaan.

Palvelussa on seuraavat kohderyhmät:

  • luontokohteet (luonnonsuojelualueita ja retkikohteita)
  • luonnonharrastuskohteet (paikkoja, missä voi tarkkailla luontoa, esim. lintutornit)
  • kulttuurikohteet (mm. kirkot, museot ja kartanot)
  • historialliset kohteet (Metsähallituksen kokoamia tietoja mm. tervahaudoista, tammista ja myllyistä)
  • retkeilyreitit (melonta-, pyöräily- ja hiihtoreittejä)
  • nuotio- ja yöpymispaikat
  • ankkuri- ja rantautumispaikat
  • uimarannat
  • koulut

Palvelua on helppo käyttää nettiselaimella ja jos mobiililaitteessasi on käytössä Google Maps -sovellus, näet kartalla myös nykyisen sijaintisi. Jos kohteiden paljous näyttää kartalla sekavalta, voit halutessasi valita näkyville vain sinua kiinnostavat kohderyhmät. Napsauta kohdetta ja näet heti suorimman reitin ja etäisyyden kohteeseen sekä tiedot kohteesta. Jokaisesta kohteesta on ilmoitettu lähin postiosoite, joten myös oman navigaattorin käyttö kohteen löytämiseksi on sujuvaa.

Karttapalvelun ovat koostaneet useat ylöjärveläiset tahot – mm. Ylöjärven luonto, Ylöjärvi-Seura, Ylöjärven kaupungin maankäyttö- ja ympäristö- sekä kulttuuripalvelut. Palvelua kehitetään käyttäjien palautteen pohjalta. Käyttäjät voivat lähettää ehdotuksia uusista kohteista tai lähettää valokuvia ylläpitäjälle.

Kävijöiden postauksia eri retkikohteista löytyy somepalveluissa #Ylöjärviretkellä.

Alueilla liikutaan jokamiehenoikeuksin ja -velvollisuuksin. Osa kohteista on yksityisalueilla, joten kävijöiden tulee kunnioittaa yksityisrauhaa.

Lue lisää: ylojarvi.fi/retkelle

Retkelle-sovelluksesta löydät mm. Ylöjärven uimarannat
Retkelle-sovelluksesta löydät myös tämän kohteen