Tervetuloa kalastamaan ja veneilemään Ylöjärvelle!

Vesiurheilua, kalastusta ja veneilyä Ylöjärvellä

Lukuisat järvet antavat Ylöjärven luonnolle leimansa. Ylöjärvi rajoittuu itärajaltaan Näsijärveen, lännen puolella aukeaa Kyrösjärvi suurine selkineen ja pohjoisessa houkuttelee Aurejärvi. Nämä ja kymmenet pienemmät järvet vetävät puoleensa niin kalastajia, veneilijöitä kuin uimareitakin.

TIETOA KALASTUSPAIKOISTA JA LUVISTA

Pirkanmaan kalastusalueet ja -luvat

Pirkanmaan kalatalouskeskuksen Kalatalo-sivusto tarjoaa kattavan tietopaketin Pirkanmaan kalastusalueista sekä kalastusluvista. Sieltä löytyvät mm. osakaskuntien luvanmyyntipisteet.

Kalastuslupia voi ostaa netissä verkkokaupasta tai kännykällä Metsähallituksen eräpalveluiden sivustolta www.eraluvat.fi.

Koko Suomen kalapaikat

Pohjolan Yritysoppaiden ylläpitämältä Kalaan.fi -sivustolta on tiedot jo lähes jokaisen kunnan kalapaikoista. Käy katsomassa tietopaketti Ylöjärven kalapaikoista ja kalastusluvista.

Katso myös:
– Kalatalouden Keskusliitto www.ahven.net
– Maa- ja metsätalousministeriö

Visit Ylöjärvi: Pirkanmaan kalastusalueet ja kalastusluvat

SATAMAT, LAIVARANNAT JA VENEILYKOHTEET

Pimeesalmen telakka

Pimeesalmen telakalla on 200 venepaikan valvottu venesatama, joka tarjoaa palveluita niin Näsijärven veneilijöille kuin maakravuillekin. Veneilijöiden palveluihin kuuluu tankkauspiste, septi-/pilssipumput sekä venepaikkoja suojaisesta salmesta. Lisäksi telakalta löytyy A-oikeuksin varustettu ravintola.

Osoite: Pimeesalmentie 4, 34130 Ylinen
Puhelin: 03 349 1600 tai 050 65547
Sähköposti: info@pimeesalmi.fi
Lue lisää: pimeesalmi.fi

Visit Ylöjärvi: Pimeesalmen telakka

Kurun laivaranta

Kurun satamassa 24-paikkainen venelaituri. Laituri on tarkoitettu paikan varanneille. Satama sijaitsee Kurun keskustassa ja sen palvelujen välittömässä läheisyydessä (kauppoja, ravintoloita, apteekki, terveysasema).

Osoite: Satamakuja 1, 34300 Kuru
Puhelin:
 040 133 1410 (Ylöjärven kaupungin teknisen keskuksen palvelusihteeri)

Peronsaari

Näsijärven lukuisista pienistä saarista kannattaa poiketa luonnonkauniille Peronsaarelle (joissakin kartoissa Saarenperä), josta voi tilata myös sauna- ja majoituspalvelut. Tukevat venelaiturit, suojaisa uimaranta ja grillauspaikkoja. Yöpymis- ja saunomismahdollisuus.

Lue lisää: www.facebook.com/Peronsaari

Visit Ylöjärvi: Peronsaari

KALASTUS- JA MELONTARETKIÄ SEKÄ JÄRVIRISTEILYJÄ

Elämyslaari

Elämyslaari Oy on elämystapahtumiin erikoistunut yritys, joka tarjoaa mm. metsästys-, kalastus- ja veneretkiä.

Puhelin: 040 553 5291
Sähköposti: kari.laari@elamyslaari.fi
Lue lisää:  www.elamyslaari.fi
www.facebook.com/Elämyslaari-Oy

Visit Ylöjärvi: Elämyslaari

Hiking Travel Hit

Hiking Travel Hit järjestää hyvänmielen luontoretkiä. Palveluihin kuuluu esimerkiksi ohjattuja patikka-, hiihto- ja melontaretkiä, sekä luontoretkiä ja -seikkailuja ympäri vuoden. Myös välineiden vuokrausta ja retkeilykoulutusta.

Puhelin: 040 517 6527
Sähköposti: hikingtravel@hikingtravelhit.fi 
Lue lisää: www.hikingtravelhit.fi
www.facebook.com/hikingtravelhit

Visit Ylöjärvi: Hiking Travel Hit

Matkailupalvelu Kuutar

Kuutar on Tampereella toimiva matkailupalvelu, joka järjestää järviristeilyjä sekä Näsi- että Pyhäjärvellä. Laivat ankkuroituvat tiuhaan myös Ylöjärven puolella Näsijärven kohteisiin, kuten Villa Näsirinteeseen.

Puhelin: 0400 278881
Sähköposti: risteilyt@kuutar.fi
Lue lisää: www.kuutar.fi

Visit Ylöjärvi: Matkailupalvelu Kuutar

Pirkanmaan Luonto- ja Kalastuslomat

Pirkanmaan Luonto- ja Kalastuslomat järjestää luonto- ja kalastusretkiä eräruokailuineen. Veto- ja heittouisteluretkiä järjestetään Tampereen ympäristössä veneellä, jossa 6 asiakaspaikkaa. Tarjolla koskikalastusta Tammerkoskella ja Kuokkalankoskella, eräruokakursseja ja talvikalastusretkiä, sekä elämyksellisiä iltamia Näsijärven saaressa nuotion ääressä.

Puhelin: 050 530 8903
Sähköposti: sampsa.liimola@gmail.com

YLÖJÄRVI RETKELLE

Ylöjärvi Retkelle -palvelun avulla on helppo tutustua ylöjärveläisiin luonto- ja kulttuurikohteisiin niin tietokoneella kuin mobiililaitteellakin. Vesistökohteista palvelusta löytyvät mm. ankkuri- ja rantautumispaikat sekä melontareitit. Karttapalvelu sisältää yli 250 kohdetta ja niitä lisätään ja päivitetään tarpeen mukaan.

Lue lisää: ylojarvi.fi/retkelle

Visit Ylöjärvi: Ylöjärvi retkelle