Seitsemisen kansallispuisto on ihanteellinen paikka ulkoiluun ja vaeltamiseen

Seitsemisessä salomaiden menneisyys herää henkiin

Seitsemisen kansallispuisto on ihanteellinen paikka ulkoiluun ja vaeltamiseen. Vanha aarniometsä, suot ja harjut ovat helposti saavutettavissa merkityillä reiteillä. Näkemisen arvoinen paikka on myös Koveron perinnetila, jossa pääset tutustumaan entisajan torpparielämään.

Aarniometsiä, soita ja harjuja

Alueen maisema on vaihtelevaa. Metsien ja harjujen lomassa on monia soita, ja puiston eliölajistossa esiintyy myös harvinaisia pohjoisia lajeja. Suojelun tavoite on säilyttää alueen pienipiirteinen kokonaisuus.

Seitsemisen kansallispuisto sijaitsee valtion omistamilla mailla Ylöjärven ja Ikaalisten kuntien alueella. Kansallispuisto on suosittu päiväretkeilykohde, ja sinne pääset autolla tai julkisella liikenteellä.

Koveron perinnetilalla pääset tutustumaan entisajan torpparielämään. Tilalla järjestetään myös opastusta, työnäytöksiä ja erilaisia tilaisuuksia.

60 kilometriä merkittyjä reittejä

Vaellusreitit johtavat Seitsemisen kansallispuistosta Riuttaskorven virkistysmetsään sekä Helvetinjärven kansallispuistoon. Luontopolkuja on kaikkiaan neljä. Reittien varsilla on useita nuotio- ja telttapaikkoja sekä opastuspisteitä ja keittokatoksia.

Seitsemisen kansallispuistossa on noin 60 km merkittyjä, eri pituisia reittejä, joista osa soveltuu myös lastenvaunuille ja pyörätuolille. Talviaikaan on käytössä kattava latuverkosto. Seitseminen sopii kaikenkuntoisille ja kaiken ikäisille ympäri vuoden sekä erityisesti koululaisryhmille. Soveltuu osin myös liikuntaesteisille.

Monipuoliset ympärivuotiset palvelut

Seitsemisessä on tarjolla monipuolisesti erilaisia palveluita. Seitsemisen luontokeskus ravintoloineen tarjoaa luontotietoa ja kahvilassa voit virkistyä kahvikupin äärellä. Kansallispuistosta löytyy useita tulentekopaikkoja, keittokatoksia, telttailualueita ja kuivakäymälöitä.

Seitsemisessä voit majoittua oman teltan lisäksi varaustuvassa tai vuokrakämpässä. Kansallispuiston läheisyydestä löytyy myös yksityisiä majoituspalveluyrityksiä.

Koveron perinnetilalla Seitsemisen kansallispuistossa pääset tutustumaan vanhan ajan torpparielämään
Seitsemisen kansallispuistosta löytyy useita hyvinvarusteltuja nuotiopaikkoja
Seitsemisen kansallispuiston luontokeskuksesta saat infoa ja ruokaa

Seitsemisen luontokeskus

Osoite: Seitsemisentie 110, 34530 Länsi-Aure (Ylöjärvi)
Puhelin:  044 755 7700
Sähköposti: info (at) seitseminen.fi
Lisätiedot: seitseminen.fi