Seitsemisen kansallispuisto on ihanteellinen paikka ulkoiluun ja vaeltamiseen

Seitsemisessä salomaiden menneisyys herää henkiin

Seitsemisen kansallispuisto on ihanteellinen paikka ulkoiluun ja vaeltamiseen. Vanha aarniometsä, suot ja harjut ovat helposti saavutettavissa merkityillä reiteillä. Näkemisen arvoinen paikka on myös Koveron perinnetila, jossa pääset tutustumaan entisajan torpparielämään.

Aarniometsiä, soita ja harjuja

Alueen maisema on vaihtelevaa. Metsien ja harjujen lomassa on monia soita, ja puiston eliölajistossa esiintyy myös harvinaisia pohjoisia lajeja. Suojelun tavoite on säilyttää alueen pienipiirteinen kokonaisuus.

Seitsemisen kansallispuisto sijaitsee valtion omistamilla mailla Ylöjärven ja Ikaalisten kuntien alueella. Kansallispuisto on suosittu päiväretkeilykohde, ja sinne pääset autolla tai julkisella liikenteellä.

Koveron perinnetilalla pääset tutustumaan entisajan torpparielämään. Tilalla järjestetään myös ryhmäopastuksia, tapahtumia ja talkoita.

60 kilometriä merkittyjä reittejä

Vaellusreitit johtavat Seitsemisen kansallispuistosta Riuttaskorven virkistysmetsään sekä Helvetinjärven kansallispuistoon. Reittien varsilla on useita nuotio- ja telttapaikkoja sekä keittokatoksia.

Seitsemisen kansallispuistossa on noin 60 km merkittyjä, eri pituisia reittejä. Luontopolkuja on kolme. Seitseminen sopii kaikenkuntoisille ja kaiken ikäisille ympäri vuoden sekä erityisesti koululaisryhmille. Saari-Soljasen luontopolulla on esteetön osuus, joka soveltuu lastenvaunuille ja pyörätuolille.

Monipuoliset ympärivuotiset palvelut

Seitsemisessä on tarjolla monipuolisesti erilaisia palveluita. Seitsemisen luontokeskus tarjoaa luontotietoa ja kahvilassa voit virkistyä kahvikupin äärellä. Kansallispuistosta löytyy useita tulentekopaikkoja, keittokatoksia, telttailualueita ja kuivakäymälöitä.

Seitsemisessä voit majoittua oman teltan lisäksi Pitkäjärven tai Kortesalon vuokratuvissa tai majatalo Kettiksessä. Kansallispuiston läheisyydestä löytyy myös yksityisiä majoituspalveluyrityksiä.

Koveron perinnetilalla Seitsemisen kansallispuistossa pääset tutustumaan vanhan ajan torpparielämään
Seitsemisen kansallispuistosta löytyy useita hyvinvarusteltuja nuotiopaikkoja
Seitsemisen kansallispuiston luontokeskuksesta saat infoa ja ruokaa

Seitsemisen kansallispuisto

Osoite: Seitsemisentie 110, 34530 Länsi-Aure (Ylöjärvi)
Puhelin:  020 639 5270 (Metsähallituksen asiakaspalvelu)
Sähköposti: sisasuomi@metsa.fi
Lisätiedot: www.luontoon.fi/seitseminen

Kahvila-Ravintola Kettis

Kahvila-Ravintola Kettis palvelee Seitsemisen luontokeskuksessa.

Puhelin: 050 562 5500
Sähköposti: sami@makujenlaguuni.fi
Lisätiedot:
www.makujenlaguuni.fi/kahvila-ravintola-kettis