Näe & Koe Ylöjärvi pyöräillen

Pyöräile Ylöjärvellä

Ylöjärvellä on mukava pyöräillä. Pyörämatkailussa on vain hyviä puolia: ilmasto kiittää, näet maisemia ihan eri vinkkelistä kuin autosta käsin, kunto kasvaa ja ennen kaikkea siitä tulee hyvä fiilis. Valitse kiireettömiä maaseututeitä, niin vältyt liikenteen melulta. Rantareittejä kulkemalla pääset nauttimaan upeista maisemista. Tai miltä kuulostaisi, jos yhdistäisivät fillariretkeen laivamatkan? Järvien reitit -nettisivustolta löydät paljon hyödyllistä tietoa matkasi suunnitteluun.

NÄSIJÄRVIREITTI

Näsijärvireitti on ennen kaikkea polkupyöräilijöille räätälöity matkailun apuväline. Reitti kannustaa kaikentasoisia polkijoita tarttumaan pyörää sarvista ja lähilomailemaan omissa kotimaisemissa. Valmiit matkaehdotukset sekä pyöräilijöille soveltuvaa tankkausta ja majoitusta silmällä pitäen valitut palveluetapit auttavat omannäköisen pyöräloman suunnittelussa. Pienellä mielikuvituksella polkupyörälomailu voi siis olla paljon muutakin kuin ankaraa polkemista hiki kypärässä!

jarvienreitti.fi -sivustolla voit suunnitella itse oman pyörälomasi. Tervetuloa nauttimaan kiireettömästi Näsijärven maisemista, lähiruoasta, kulttuurista, luonnosta, rauhasta ja kiireettömästä matkanteosta Näsijärvireitille!

Lue lisää: jarvienreitti.fi/nasijarvireitti

Näsijärvireittiä toteutetaan Pirkanmaan liiton maaseudun kehittämisrahan tuella. Mukana hankkeessa ovat lisäksi Tampereen, Ylöjärven, Virtain ja Mänttä-Vilppulan kunnat sekä yrityksiä.

Näe & Koe Ylöjärvi pyöräillen – Pyöräretkeilijä Ylöjärven Karhella
Visit Ylöjärvi - Näe & Koe Ylöjärvi pyöräillen – pyöräilyä maaseudulla

MATKAVINKIT

Pyyhe ja uikkarit, laturi, sadevaatteet… Mitä kannattaa pakata mukaan pyörämatkalle? Tekisitkö pienen lenkin vai koukkaisitko Seitsemisen kautta? Tsekkaa vinkit sekä inspiroidu matkatarinoista Järvien reittien sivustolta: jarvienreitti.fi/matkavinkit.

Näe & Koe Ylöjärvi pyöräillen – Pyöräretkeilijä Ylöjärven Karhella

BIKE & BOAT – PYÖRÄLLÄ LAIVAAN

Pyörällä laivaan? Onnistuu! Ehdottomasti muistorikkain tapa kokea pyöräreissu on yhdistää siihen laivamatka. Pakkaamalla pyörän laivan kyytiin voi peruspolkijakin rohjeta hieman kauemmas. Sisävesilaivat tarjoavat Bike & Boat -lippua, jolla saat pyörän mukaan laivan kyytiin.

Ylöjärveltä pääset laivan kyytiin Pimeesalmen telakalta, mistä M/S Intti ja M/S Nottbeck liikennöivät Tampereen Mustalahteen. Voit myös fillaroida aina Ruoveden puolelle Muroleen kanavalle asti, mistä pääset jatkamaan matkaasi 110-vuotiaan S/S Tarjanne -laivan kyydissä.

Katso laivareitit, aikataulut ja liput:

MS Intti ja M/S Nottbeck: www.laivaan.fi/boat-and-bike
S/S Tarjanne: www.tarjannelaiva.fi/bikeandboat

Visit Ylöjärvi - Näe & Koe Ylöjärvi pyöräillen – pyörällä laivaan, bike and boat

YLÖJÄRVI RETKELLE

Ilmainen Ylöjärvi Retkelle -kartta auttaa löytämään uusia lähiluontokohteita myös pyöräretkeilijöille.  Luonto- ja kulttuurikohteiden lisäksi karttaan on merkitty historiallisia kohteita sekä melontareittejä, nuotio- ja yöpymispaikkoja sekä ankkuri- ja rantautumispaikkoja.

Visit Ylöjärvi: Ylöjärvi retkelle

KARTAT

Tutustu Tampereen seudun pyöräilykarttoihin Tampereen kaupungin nettisivuilla.

VUOKRAA POLKUPYÖRÄ

Pakomatkat

Tampereella toimivat Pekan pakomatkat tarjoaa vuokrattavaksi polkupyöriä. Sopimuksesta pyörä toimitetaan asiakkaan haluamaan paikkaan, myös Ylöjärvelle. Yritys tarjoaa myös opastettuja pyöräretkiä, myös isommillekin ryhmille. Lue lisää: www.pakomatkat.fi