Luontoa ja ulkoilua Ylöjärvellä

Pikku-Ahveniston luontopolku on suosittu lähiluontokohde

Ihan Soppeenmäen tuntumasta löytyy todellinen lähiluonnon helmi. Pikku-Ahveniston luontopolku sijaitsee Pikku-Ahveniston järven rannalla Ylöjärven harjualueella. Järven ympäri kiertävä helppokulkuinen luontopolku on 1,5 km pitkä, sen kiertää lapsiperhekin parissa tunnissa. Polun varrella oleva nuotiopaikka/laavu on vapaasti käytettävissä.

Pikku-Ahveniston luontopolku on mukava luontoretkikohde, joka sijaitsee aivan Ylöjärven keskustan tuntumassa. Paikalle on helppo tulla autolla ja parkkipaikkoja on runsaasti Hopeatien varrella. 1,5 kilometrin pituisen polun varrelta löytyy opastetauluja, joissa on kerrottu tarkemmin alueen luonnosta.

Reitin alkupäässä sijaitsee 1900-luvun alussa rakennettu huvila, joka toimii nykyään 50 hengen juhlatalona. Vanha polku lähtee seurailemaan järven sivua huvilan vierestä.

Vastapäätä taloa, järven länsirannalla, on retkeilijöiden vapaassa käytössä oleva laavu. Hyvässä kunnossa oleva taukopaikka on aukean niityn laidalla – muista pakata eväät mukaan!

Huom! Alueella liikkuvien on hyvä tietää, että Pikku-Ahveniston maastossa saattaa olla kyykäärmeitä. Kyy on kuitenkin pohjimmiltaan arka ja tavallisesti se väistää ihmistä. Lisäksi alueella vaskitsoja, jotka ovat vaarattomia ja lisäksi rauhoitettuja. Muistathan, että vaskitsojen ja kyykäärmeiden tappaminen ei ole luvallista ja teosta voi joutua rikosoikeudelliseen vastuuseen.

Pikku-Ahveniston luontopolku on lähiluonnon helmi
Pikku-Ahveniston luontopolku

Pikku-Ahveniston luontopolku

Osoite: Pikku-Ahvenistontie 64, Ylöjärvi