Ylöjärvi on hevospitäjä

Ylöjärvi on tunnettu hevospitäjä. Teivon ravirata onkin heti Vermon jälkeen Suomen toiseksi suurin ravirata. Ravien lisäksi Ylöjärvellä voi saada kosketusta hevosiin kaupungin monille hevostalleilla.

 

Teivon ravirata

Vuonna 1976 valmistunut Teivon ravirata on totopelien myynnillä ja ravikilpailujen määrällä mitattuna Suomen toiseksi suurin ravirata heti Vermon jälkeen.

Teivossa ravataan lähes joka tiistai ympäri vuoden. Kauden kohokohtia ovat viidesti vuodessa ravattavat Toto76-ravit. Vuosittain Teivossa järjestetään lämminveristen ja suomenhevosten Kriterium. Muutaman kerran Teivossa on järjestetty myös kuninkuusraveja. Teivossa järjestetään lisäksi paljon muita tapahtumia.

Varikkoalueelta löytyy useita hevostalleja, hevosklinikka ja valjasmyymälä. Teivosta löytyy myös ravien ulkopuolella avoinna oleva ravintola Teivonlinna.

Osoite: Teivon Ravikeskus, 33420 Tampere
Puhelin: 03 315 481
Sähköposti: teivo@teivo.fi
Lue lisää: www.teivo.fi
www.facebook.com/teivonravit/

Visit Ylöjärvi: Teivossa ravataan tiistaisin
Visit Ylöjärvi: Teivo on Suomen toiseksi suurin ravirata

HEVOSTALLIT

Hevostoiminta Ihanelma

Ylisellä sijaitseva Hevostoiminta Ihanelma tarjoaa hevosten täysihoitopalveluita, hevosavusteista toimintaa, eläin- ja luontoavusteista toimintaa, erilaisia kursseja, retkipäiviä ja syntymäpäiviä.

Osoite: Vaessuontie 12, 34130 Ylinen (Ylöjärvi)
Puhelin: 040 539 4889
Sähköposti: hevostoimintaihanelma@gmail.com
Lue lisää: www.ihanelma.com

Visit Ylöjärvi - Hevosurheilu: Hevostoiminta Ihanelma

Ihaamaa

Karhella toimiva Ihaamaa tarjoaa täyshoitopaikkoja, hevosavusteista toimintaa erityisryhmille, kursseja, polttareita, synttäreitä, sempaloita ja kerhoja. Tallilla on kahdeksan karsinaa ja pihatto omille ja täyshoitohevosille.

Osoite: Kyrönlahdentie 882, 39340 Karhe
Puhelin: 044 591 5192
Sähköposti: veera@ihaamaa.fi
Lue lisää: www.ihaamaa.fi

Visit Ylöjärvi - Hevosurheilu: Ihaamaa

Kaiharin talli

Kaiharin Talli on pieni harrastetalli Ylöjärven Kaiharilla, 10 km Ylöjärven keskustasta. Kaiharin talli tarjoaa hevosellesi täysihoidon pihattolaumassa, ulkokarsinassa tai tallissa sisällä.

Osoite: Mustanlahdentie 34, 34130 Ylinen
Puhelin: 040 836 0699
Sähköposti: jutta@kaiharintalli.fi
Lue lisää: kaiharintalli.fi

Visit Ylöjärvi - Hevosurheilu: Kaiharin talli

Ponimäen tila

Lakialassa sijaitseva Ponimäen tila tarjoaa ohjattua ratsastusta ympäri vuoden kaikille harrastuksesta kiinnostuneille maaseutuympäristössä. Tilalla ratsastetaan säiden salliessa kentällä ja maastossa. Hevosilla ja poneilla voi ajaa kärryillä ja talvella reellä, lisäksi tila tarjoaa hiihtoratsastusta. Vammaisratsastajia on myös ollut toiminnan alkamisesta lähtien.

Osoite: Oksitie 57, 34110 Lakiala
Puhelin: 040 563 3919

Lue lisää: www.ponimaentila.fi

Visit Ylöjärvi: Ponimäen tila

Suskin talli

Suskin tallilla Viljakkalassa toimii pienimuotoinen ratsastuskoulu. Hevoset ovat helppoja käsitellä sekä kivoja ratsastaa. Ratsastustunteja järjestetään poneilla ja hevosilla. Valaistulla kentällä on käytössä estekalusto, joten hyppääminen on mukavaa. Tunneilla harjoitellaan kouluratsastusta, esteitä ja alkeisratsastusta.

Osoite: Vasamajärventie 133, Ylöjärvi
Puhelin: 050 464 4541
Sähköposti: suski@myyntihevosia.fi
Lue lisää: myyntihevosia.fi

Visit Ylöjärvi: Suskin talli

Tiuran talli

Kurun Luoteessa sijaitsevasta Tiuran tallista löydät islanninhevosia. Tila tarjoaa maastoratsastusta ja kenttätunteja sekä vaelluksia, leirejä, kursseja ja räätälöityjä ratsastuspaketteja ryhmille.

Osoite: Perivehmaantie 168, 34510 Luode
Puhelin: 050 572 7669, 0500 887 669
Sähköposti: tiurantalli@gmail.com
Lue lisää: www.tiurantalli.kotisivukone.com
www.facebook.com/Tiurantalli

Visit Ylöjärvi: Tiuran talli

Tuulensillan talli

Tuulensillan talli on Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ja valvoma talli Viljakkalassa. Tallilla voit tutustua islanninhevosiin ja askellajiratsastuksen maailmaan ammattilaisten ohjauksessa. Käytössä on kaksi ratsastuskenttää, ovaalirata sekä useat, monipuoliset maastoreitit. Tallilla on islanninhevosia jo kokeneille tai vielä aloitteleville ratsastajille.

Osoite: Koivistonkyläntie 527, 39310 Viljakkala
Puhelin: 040 586 8769
Sähköposti: tuulensillantalli@gmail.com
Lue lisää: www.tuulensillantalli.fi
www.facebook.com/tuulensillantalli.fi

Visit Ylöjärvi: Tuulensuun talli

Vahannan ratsastuskoulu

Vahannan Ratsastuskoulu on erikoistunut laadukkaaseen opetukseen ja hevosiin. Turvallisuuteen panostavassa koulussa on hyvät puitteet harrastaa laadukkaasti, aloittelijasta aina valmennustasoisiin ryhmiin saakka. Tilalta löytyy tilava maneesi sekä kaksi ulkokenttää, joista toista käytetään esteratsastukseen ja toista kouluratsastukseen.

Osoite: Pohtiontie 18, 33480 Ylöjärvi
Puhelin: 040 544 9901
Sähköposti: info@vahannanratsastuskoulu.fi
Lue lisää: www.vahannanratsastuskoulu.fi
www.facebook.com/vahannanratsastuskoulu

Visit Ylöjärvi: Vahannan ratsastuskoulu