Visit Ylöjärvi

Paikalliset suosittelevat

 

Ylöjärvellä on paljon nähtävää ja koettavaa, mutta mitkä ovat paikallisten omia suosikkeja? Missä ylöjärveläiset käyvät syömässä, ulkoilemassa ja ostoksilla? Mitkä ovat lempipaikkoja vapaa-ajan viettoon ja mitä tapahtumia ei kannata missata?

Ylöjärvi suositukset: Taija Holm

TAIJA HOLM

Promoottori, tapahtumatuottaja

Moision Kuntokellari
Pieni, kiva ja lämminhenkinen paikka! Täällä ei tekstiiliurheilla vaan tullaan sellaisena kuin kukin on. Mahtavaa sakkia, ammattitaitoiset ohjaajat ja taattu hiki. Tuloksia syntyy, mieli virkistyy ja kroppa kiittää.

Eppu Normaali -veistos
Alamökki-veistoksesta tulee esiin uusia puolia eri valaistuksessa ja vuodenaikoina. Bändi on kunnianosoituksensa ansainnut. Se on vienyt Ylöjärveä Suomen rock-kartalle jo yli 40 vuoden ajan. 

Siivikkalan uimaranta
Lähirantamme, jossa olemme käyneet poikamme kanssa pulikoimassa lukuisat kesät. Kiva, lapsiystävällinen ranta ja mikä parasta, rannalta lähdöstä on muodostunut meille traditio: käynti
kotiin käy rannan ”jätskijotskin” kautta.

Ylöjärvi suositukset: Pasi Kaunisto

PASI KAUNISTO

Laulaja

Purjehdus Näsijärvellä
Yksi Suomen parhaista sisävesistä purjehdukseen. Tämän ”pikkumeren” kovat tuulet takaavat aallokkoja ja maininkeja.

Ylöjärven kirjasto
Leija-kirjastosta löytyy takuulla aina se, mitä on hakemassa. Tämä modernia arkkitehtuuria edustava rakennus tarjoaa runsaasti lukuelämyksiä.

Akun tehdas
Yksi Suomen parhaista paikoista laulamiseen. Loistava studio ja erittäin asiantunteva henkilökunta. Kaikki alan ihmiset tuntevat Akun Tehtaan.

Ylöjärvi suositukset: Pentti Keskitalo

PENTTI KESKITALO

Ympäristöpäällikkö, Ylöjärven kaupunki

Veittijärvi
Lähiretkikohde kävelymatkan päässä Ylöjärven keskustasta. Kesällä 2019 rantapolun varrelle asennetaan luontopolkutauluja, jotka esittelevät eri puulajien monipuolista hyötykäyttöä yli sadan vuoden ajalta keripukin hoidosta kolesterolin alentamiseen.

Petäjäjärvi
Alkuperäisluontoa kaipaavalle Petäjäjärven luonnonsuojelualue n. 10 km Kurusta Parkanoon on oiva päiväretkikohde. Ylöjärven laajimmalla vanhan metsän alueella on edelleen hyviä polkuja, vaikka niitä ei enää ylläpidetä. Laaja metsä-suo-järvi-mosaiikkialue on maisemallisesti upea ja alueen erämaalinnusto monipuolinen.

Isoneva-Raitakulonneva
Yöretkikohteena Isoneva-Raitakulonnevan luonnonsuojelualue Virtain rajalla tarjoaa hiljaisuutta ja hienoja suoelämyksiä. Suolla tarpomisen tai makoisan marjaretken voi kruunata yöpymällä vuokrattavassa eräkämpässä Kaakkolammin rannalla. 

Ylöjärvi suositukset: Riitta Iiponen

RIITTA IIPONEN

Pankinjohtaja, Aito Säästöpankki

Teivon harju
Luonnonkaunis ulkoilureitti soveltuu erinomaisesti pienille kävelyretkille.

Pimeesalmen telakka
Lempiäniemen helmi tarjoaa satamatunnelmaa. Mukava paikka käydä syömässä ja nauttimassa livemusiikista.

Pikku-ahvenisto
Pikku-Ahveniston talolla on mielenkiintoinen historia ja läheinen järviluontopolku on mukava luontoretkikohde. Järven rannalla on kiva makkaranpaistopaikka, joka sopii myös lapsiperheille.

Ylöjärvi suositukset: Dieter Hermann Schmitz

DIETER HERMANN SCHMITZ

Tampereen yliopiston lehtori, kirjailija

Keijärvi
Ylöjärven ikioma virkistys- ja rentoutumisjärvi keskellä kirkonkylää. Kaikkein parasta: järvellä liikutaan vain ihmis- ja luonnonvoimin eikä jyrisevillä moottorivehkeillä.

Pengonpohjan rukoushuone
Yli sata vuotta vanha rakennus, joka on maailman tunnelmallisin joulukirkko.

Avantouimareiden sauna Veittijärven rannalla
Ylöjärven parhaaseen avantouintipaikkaan vien säännöllisesti vieraita ulkomailta. Onhan sauna ja avanto kauniissa ympäristössä ehdoton Suomi-kaste.

Ylöjärvi suositukset: Linda Välimäki

LINDA VÄLIMÄKI

Jääkiekkoilija, olympiamitalisti

Ylöjärven Liikuntakeskus
Hieno urheilupaikka, jossa voi pelata eri pallopelejä sekä käydä salilla ja jumpissa liikunta- ja hyvinvointikeskus Fressillä.

Miss Ada
Ihana tunnelmallinen ravintola, jossa suositaan paikallisia tiluksia. 

Pimeesalmen Telakka
Kiva retkipaikka, jossa voi myös harrastaa suppailua.

Ylöjärvi suositukset: Jaana Lamminen

JAANA LAMMINEN

Ylöjärven kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

Ylöjärven kirkko
Ylöjärven kirkko sijaitsee ”keskellä kylää”. Kirkkoon voi tulla juuri sellaisena kuin sinä olet.

Miss Ada Bistro & Cafe
Uusi tunnelmallinen kohtaamispaikka, jossa on kiva piipahtaa syömään, juomaan ja viihtymään, yksin, ystävien kanssa tai vaikka koko perheen voimin.

Räikän urheilukenttä
Viime vuonna remontista valmistunut Räikän kenttä tarjoaa loistavat puitteet liikunnan harrastamiselle ja kilpaurheilulle. Yleisurheilukenttä on vapaasti ja maksutta kaikkien käytössä, mikäli kentällä ei ole erikseen varattuja kilpailu- tai muita tapahtumia.

Ylöjärvi suositukset: Aron

ARON / JUHA SEPPÄNEN

Taiteilija, ”Ylöjärven Elvis”

Harjun ulkoilualue
Kaunis jääkaudella muodostunut harju, joka sopii niin kesä- kuin talviliikuntaan ja kaupan päälle saa komeat näköalat. Yksittäiseksi vierailukohteeksi suosittelen Pikku Ahvenistoa.

Kuuselan uimaranta
Lapsuuden ajan siisti ja rauhallinen uimaranta upealla paikalla, jossa tulee käytyä edelleenkin. Kesällä paikalla myös kioski-ravintola.

Seitsemisen kansallispuisto
Erähenkisille ja vaelluksen ystäville ainutlaatuinen paikka, jossa voi vaikkapa leiriytyä eräkämpällä, vaellella ja kokea alkuperäisen luonnon läheisyyden ja kohdata harvinaisia eläimiä.

Ylöjärvi suositukset: Jarkko Sorvanto

JARKKO SORVANTO

Ylöjärven kaupunginjohtaja

Ylöjärven markkinat
Todellinen Ylöjärven kesän avaustapahtuma, joka kerää jopa 10 000 kävijää Kauppakeskus Elon alueelle markkinahumuun.

Kurun markkinat
Erittäin vireä ja suosittu kesätapahtuma, jossa on oma ainutlaatuinen tunnelmansa.

Ylöjärven kirkko
Ylöjärven vuonna 1850 valmistunut kirkko Kanta-Ylöjärven keskuksessa on kaunis rauhoittumisen paikka.

NEO KOPAKKALA

4-vuotias motocross-ajaja

Dynaset offroad areena
Suomen paras sisämotocrossrata. Lapsiystävällinen pohja, jossa voi jo pienellä vauhdilla saada hurjia hyppyjä aikaan.

Metsäkylän hiekkamonttu
Ylöjärven mukavimmat laskettelurinteet keskellä kylää, on isoa ja pientä mäkeä sekä loistavia hyppyreitä. Talvella isot pulkkamäet!

Julkujärven ulkoilumaastot ja Pikku-Ahveniston laavu
Kesäisiä polkupyöräreissuja metsän uumenissa, hyvät mahdollisuudet pitää levähdystaukoja ja leikkiä reissujen ohessa.

Anni Kytömäki. Kuva: Katriina Roiha

ANNI KYTÖMÄKI

Kirjailija
(Kuva: Katriina Roiha)

Ulkoilureitti Ylöjärven Teivosta Julkujärvelle
Harjun laella kulkeva reitti johdattaa kilpikaarnamäntyjen ja kangasajuruohon maailmaan – on hienoa kävellä selänteellä, joka on osa Hollolasta Kankaanpäähän ylettyvää geologista muodostumaa.

Kurun kirkkovene
Autojen ja asfalttiteiden vuoksi kirkkovene Kapee on ankkuroitu Kurun kirkon pihaan, mutta veneessä matkaavat yhä muistot sadan vuoden takaisista aalloista.

Riuttaskorven virkistysmetsä
Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuiston välissä on ”ekologinen astinkivi”, Riuttaskorven virkistysmetsä, jossa kulkija pääsee paikoin entisajan erämaatunnelmiin.

Anni Kytömäki. Kuva: Katriina Roiha

JUHA KÄKELÄ

Moottorisahauksen Suomen mestari vm. 2016

Koveron perinnetila
Seitsemisen kansallispuiston maisemissa sijaitsevalla Koveron perinnetilalla voi nähdä, miten ennen vanhaan on asuttu ja miten hienoja perinteiset maalaistalot ovat Suomessa.

Suklaatilan tehtaanmyymälä
Täältä löytyy sellaisia paikallisia herkkuja ja makuja, joita ei muualta löydä.

Autoajelu Näsijärven ympäri
Ihanien maaseutujen halki on hienoa ajella. Pysähdys Muroleen kanavalla kahvilla.

Juhani Latoniemi

JUHANI LATONIEMI

Kurun lehden päätoimittaja

Soljasen suot
Suomen ainoita kohteita, jossa liikuntarajoitteisetkin pääsevät tutustumaan suomalaiseen alkuperäiseen suoluontoon kaikkina vuodenaikoina. Keittokatos ja suon päälle rakennettu 700 metriä kävelysilta sekä Kirkas-Soljasen maisemapaikka on helposti saavutettava kohde Seitsemisen kansallispuiston sisällä. Hyvä päiväretkikohde, jossa voi nähdä ja kuulla myös kuikan.

Aurejärvi kokonaisuudessaan
Kokemäenjoen alkulähde. Lappimaisen karu erämainen järvi. Suosittu virkistyskalastusalue. Kaksi veneenlaskupaikkaa. Suolahdessa yleinen uimaranta.

Haukan hieta
Haukan hieta Haukkajärven kansallispuistossa on vanhan uittoreitin alkupiste. Puhdasvetisen ja karun järven lähes kilometrin mittainen länteenpäin avautuva  hiekkaranta on maisemaltaan ainutlaatuinen. Loivasti laskeutuvana se soveltuu erinomaisisti myös lapsiperheille. Paikalla myös keittokatos, nuotiopaikka ja kaivo. Opastetut polkureitit johtavat Helvetinjärven kansallispuistoon esim. Helvetinkolulle. Kesäinen kotiseudun aurinkoranta.