Hevosurheilu 2017-02-13T09:58:02+00:00
Ylöjärvi on tunnettu hevospitäjä. Teivossa ravataan tiistaisin.

Ylöjärvi on hevospitäjä

Ylöjärvi on tunnettu hevospitäjä. Teivon ravirata onkin heti Vermon jälkeen Suomen toiseksi suurin ravirata. Ravien lisäksi Ylöjärvellä voi saada kosketusta hevosiin kaupungin monille hevostalleilla.

 

Teivon ravirata

Vuonna 1976 valmistunut Teivon ravirata on totopelien myynnillä ja ravikilpailujen määrällä mitattuna Suomen toiseksi suurin ravirata heti Vermon jälkeen.

Teivossa ravataan lähes joka tiistai ympäri vuoden. Kauden kohokohtia ovat viidesti vuodessa ravattavat Toto76-ravit. Vuosittain Teivossa järjestetään lämminveristen ja suomenhevosten Kriterium. Muutaman kerran Teivossa on järjestetty myös kuninkuusraveja. Teivossa järjestetään lisäksi paljon muita tapahtumia.

Varikkoalueelta löytyy useita hevostalleja, hevosklinikka ja valjasmyymälä. Teivosta löytyy myös ravien ulkopuolella avoinna oleva ravintola Teivonlinna.

Osoite: Teivon Ravikeskus, 33420 Tampere
Puhelin: 03 315 481
Sähköposti: teivo@teivo.fi
Lue lisää: www.teivo.fi
www.facebook.com/Teivon-Ravit

Teivossa ravataan tiistaisin.
Teivon kauden kohokohtia ovat viidesti vuodessa ravattavat Toto76-ravit.

HEVOSTALLIT

Jutan talli

Jutan Talli on Suomen Ratsastajain liiton hyväksymä ratsastuskoulu. Jutan Tallilla järjestetään kurssi- ja valmennustoimintaa ympäri vuoden, kesäisin myös leirejä. Käytössä on sisäratsastushalli eli maneesi, jossa on pakkasella lämmitys. Laidunpellon alueella on lisäksi 2,8 ha nurmikenttä, maastoeste- ja laukkarata. Kysy myös irtotunteja.

Osoite: Keijärventie 465, 33470 Ylöjärvi
Puhelin: 03 348 0748
Lue lisää: jutantalli.sporttisaitti.com
www.facebook.com/Jutan-Talli

Jutan talli

Ponimäen tila

Lakialassa sijaitseva Ponimäen tila tarjoaa ohjattua ratsastusta ympäri vuoden kaikille harrastuksesta kiinnostuneille maaseutuympäristössä. Tilalla ratsastetaan säiden salliessa kentällä ja maastossa. Hevosilla ja poneilla voi ajaa kärryillä ja talvella reellä, lisäksi tila tarjoaa hiihtoratsastusta. Vammaisratsastajia on myös ollut toiminnan alkamisesta lähtien.

Osoite: Oksitie 57, 34110 Lakiala
Puhelin: 040 563 3919

Lue lisää: www.ponimaentila.com

Ponimäen tila

Suskin talli

Suskin tallilla Viljakkalassa toimii pienimuotoinen ratsastuskoulu. Hevoset ovat helppoja käsitellä sekä kivoja ratsastaa. Ratsastustunteja järjestetään poneilla ja hevosilla. Valaistulla kentällä on käytössä estekalusto, joten hyppääminen on mukavaa. Tunneilla harjoitellaan kouluratsastusta, esteitä ja alkeisratsastusta.

Osoite: Vasamajärventie 133, Ylöjärvi
Puhelin: 050 464 4541
Sähköposti: suski@myyntihevosia.fi
Lue lisää: myyntihevosia.fi

Suskin talli

Tiuran talli

Kurun Luoteessa sijaitsevasta Tiuran tallista löydät islanninhevosia. Tila tarjoaa maastoratsastusta ja kenttätunteja sekä vaelluksia, leirejä, kursseja ja räätälöityjä ratsastuspaketteja ryhmille.

Osoite: Perivehmaantie 181, 34510 Luode
Puhelin: 050 572 7669, 0500 887 669
Sähköposti: tiurantalli@gmail.com
Lue lisää: www.tiurantalli.kotisivukone.com
www.facebook.com/Tiurantalli

Tiuran talli

Tuulensuun talli

Tuulensillan talli on Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ja valvoma talli Viljakkalassa. Tallilla voit tutustua islanninhevosiin ja askellajiratsastuksen maailmaan ammattilaisten ohjauksessa. Käytössä on kaksi ratsastuskenttää, ovaalirata sekä useat, monipuoliset maastoreitit. Tallilla on islanninhevosia jo kokeneille tai vielä aloitteleville ratsastajille.

Osoite: Koivistonkyläntie 527, 39310 Viljakkala
Puhelin: 040 586 8769, 040 771 6487
Sähköposti: tuulensillantalli@gmail.com
Lue lisää: www.tuulensillantalli.fi
www.facebook.com/tuulensillantalli.fi

Tuulensuun talli

Vahannan ratsastuskoulu

Vahannan Ratsastuskoulu on erikoistunut laadukkaaseen opetukseen ja hevosiin. Turvallisuuteen panostavassa koulussa on hyvät puitteet harrastaa laadukkaasti, aloittelijasta aina valmennustasoisiin ryhmiin saakka. Tilalta löytyy tilava maneesi sekä kaksi ulkokenttää, joista toista käytetään esteratsastukseen ja toista kouluratsastukseen.

Osoite: Pohtiontie 18, 33480 Ylöjärvi
Puhelin: 040 544 9901
Sähköposti: vahannan.ratsutila@kolumbus.fi
Lue lisää: www.vahannanratsastuskoulu.com
www.facebook.com/vahannanratsastuskoulu

Vahannan ratsastuskoulu